LKT in tijden van Corona

We volgen de coronamaatregelen. 

Van zodra het op een veilige manier kan, zullen we opnieuw activiteiten en bijeenkomsten organiseren. Nieuwsgierig naar onze activiteiten uit het verleden? Check onze sociale media voor foto's! 

We brainstormen ondertussen verder over online alternatieven. Via deze website, de nieuwsbrief en onze sociale media houden we je op de hoogte. 


LKT bracht een bezoekje aan het vijfde leerjaar!

Voor er ook maar sprake was van de pandemie, hebben we 2 jaar op rij een lesje Latijn gegeven in klassen van het vijfde leerjaar. Wat deden we daar precies? 

We lieten de leerlingen a.d.h.v. een spel zelf ondervinden dat onze moderne talen heel hard lijken op het Latijn. Kunnen we Latijn wel dood noemen? We ontkrachtten enkele clichés over de klassieke talen. 

Eens het ijs gebroken was, zongen we Mia van Gorki in het Latijn. De leerlingen maakten kennis met de Latijnse uitspraak en met een leuk liedje.  

Ook interesse? Van zodra het weer kan, zullen we iets laten weten. 


Zeker de moeite waard!

We promoten graag initiatieven van andere organisaties. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. 

Oog in oog met de Romeinen

Het Gallo-Romeins Museum organiseert een unieke tentoonstelling over het leven van de Romeinen zelf. Nog tot 1 augustus 2021 kan je een bezoekje brengen.  


Workshops voor leerlingen & kennisclips

De UGent organiseert allerlei workshops voor leerlingen met en zonder voorkennis van Latijn en/of Grieks. Daarnaast kan je ook interessante filmpjes bekijken op de website. Nieuwsgierig? Hou ons op de hoogte van jouw activiteit

Organiseer je zelf een activiteit i.v.m. de klassieke oudheid? Aarzel in dat geval vooral niet om ons te contacteren! Wij maken graag reclame.